Знаменитости

Мелани Грифит

Мелани Грифит е родена на 9 август 1957 г. в Ню Йорк. Родителите ѝ се развеждат, когато е на четири, затова бъдещата актриса прекарва част от детството си в Ню Йорк с баща си и в Калифорния, където живее майка ѝ. От малка Мелани е в светлините на прожекторите – появява се в реклами и се изявява като модел. Учи в Холивудското професионално училище, а добрите оценки ѝ позволяват да завърши още на шестнайсет.

Още от 14-годишна Мелани има връзка с актьора Дон Джонсън, през 1976 г. двамата сключват брак, който продължава само шест месеца. Омъжвала се е още за актьорите Стивън Бауър и Антонио Бандерас. Има три деца. Мелани Грифит е майка на актрисата Дакота Джонсън.
Актьорският ѝ път стартира, когато е само на девет. Снима се в популярни през 1970-те сериали. От 17-годишна се снима в киното. Голям успех ѝ носи ролята във филма "Дубльорката". Популярни заглавия с нейно участие от 1980-те са "Нещо щуро", "Чери 2000" "Работещо момиче". Играта ѝ в "Работещо момиче" е високо оценена, за нея получава номинация за "Оскар" за най-добра главна женска роля. Грифит е изключително продуктивна актриса, сред най-добрите ѝ филми са: "Луди в Алабама", "Още един ден в Рая", "Лолита", "Водопадите Мълхоланд".
Статии :

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved