Знаменитости

Кийра Найтли

Чаровната британска актриса Кийра Найтли се ражда на 26 март 1985 г. в Тедингтън, Мидълсекс, Англия. Майка ѝ е актриса и писателка с шотландско потекло, баща ѝ също е актьор.

Родителите ѝ искали да я нарекат Кира, на името на руската фигуристка Кира Иванова.
Бъдещата актриса израства в Лондон. След гимназията учи в колежа „Ъшър“. Фокусира се главно върху историята, литературата и изкуствата. След първата година там прекъсва, за да се отдаде на актьорската си кариера. Страда от дислексия, но успява да се справи с проблема и той да не повлиява на работата ѝ. От малка Кийра се занимава с балет и театър.

Кийра Найтли ревностно пази личния си живот далеч от медиите. Освен като актриса се изявява и като модел, тя е рекламно лице на "Шанел". Многократно различни издания я класират на челни места в класации за красота. Актрисата е известна с феминистките си убеждения. Противник е на изкуствената красота, ето защо не е съгласна фотосесиите ѝ да бъдат обработвани компютърно.

От 2013 г. е омъжена за музиканта Джеймс Ригтън, с когото имат син на име Еди.
От малка се снима в телевизионни реклами, сериали и филми. Дебютът ѝ на големия екран е през 1999 г., когато играе двойничката на Падме в "Междузвездни войни: Невидима заплаха", тъй като много прилича на Натали Портман.

През 2002 г. изиграва ролята на Лара в адаптацията на романа на нобеловия лауреат Борис Пастернак - "Доктор Живаго". В кариерата си Кийра има афинитет към пресъздаването на редица литературни персонажи. Изиграва Ана Каренина е едноименния филм и Елизабет Бенит в "Гордост и предразсъдъци".

Преди да започне да кръстосва моретата на борда на Черната перла в "Карибски пирати", Кийра си печели световна слава с филма "Ритай като Бекъм". След участието в "Карибски пирати" актрисата не може да се оплаче от ангажименти, като всяка година излиза филм с нейно участие.

Два пъти е номинирана за "Оскар". Първата ѝ номинация е за играта ѝ в "Гордост и предразсъдъци", а през 2015 г. е номинирана за най-добра поддържаща женска роля за изпълнението ѝ в "Игра на кодове".
Гледайте Кийра Найтли в:
Статии :

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved