Знаменитости

Марион Котияр

Красивата Марион Котияр се ражда в Париж на 30 септември 1975 г. Актрисата наследява таланта от родителите си. Баща ѝ е изключително артистична натура – актьор, учител и мим, майка ѝ е актриса и учител по драматично изкуство. Марион има двама по-малки братя, които са близнаци. Актьорският път на красивата французойка започва още в детските години, когато играе в пиеса на своя баща.

Марион Котияр е природозащитничка, а през 2006 г. е обявена за най-чаровната френска актриса. От 2007 г. Марион е във връзка с колегата си Гийом Кане, с когото са близки приятели от 1997 г. Двамата си партнират във френско-белгийския филм "Детски игри". Въпреки че не са сключвали брак, двамата имат две деца – син и дъщеря.
Актьорската кариера на Марион Котияр започва в театъра, както и с малки роли в телевизионни филми и сериали. Първата роля, в която говори на английски, е във филма "Без убежище", тогава актрисата е едва на 17 години.

Котияр започва да се изявява на големия екран още през 90-те години, като участва главно във френски филми. През 1998 г. е част от актьорския състав на популярния филм "Такси", както и в продълженията му.

През 2003 г. получава роля във филма "Голяма риба" на Тим Бъртън, където си партнира с Юън Макгрегър и Хелена Бонам Картър. Това е първата холивудска продукция на младата актриса. Оттук нататък популярността ѝ започва да расте, като взима участие във все по-успешни филми.

Два пъти е номинирана за "Оскар" - за филмите "Едит Пиаф: Животът в розово" и "Два дни, една нощ". През 2008 г. печели престижната награда за изпълнението си в "Едит Пиаф: Животът в розово".
Гледайте Марион Котияр в:
Статии :

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved