Знаменитости

Луси Лиу

Чаровницата Луси Лиу се ражда на 2 декември 1968 г. в Ню Йорк. Тя е американка с китайски произход. Родните места на родителите ѝ са Пекин и Шанхай. Бъдещата актриса е най-малкото от трите деца в семейството. Вкъщи актрисата се научава да говори мандарин, а от 5-годишна учи английски. След гимназията е приета в университета в Ню Йорк, а по-късно се премества в Мичиганския университет, където получава бакалавърска степен по азиатски езици и култура. Актрисата се занимава активно с благотворителна дейност. Като част от организацията УНИЦЕФ Луси посещава различни държави като Пакистан и Лесото. Лиу активно се бори за равноправието между хората, защитник е на браковете между хора от един и същи пол.
Когато е едва 21-годишна, бива забелязана от рекламен агент, докато пътува в метрото. Като студентка играе в театъра, сред пиесите, в които участва е "Алиса в страната на чудесата". Първите ѝ екранни изяви са с малки роли в телевизионни сериали като "Досиетата X" и "Бевърли Хилс 90210". За широката публика става популярна с ролята си сериала "Али Макбийл".

През 2000 г. става част от "Ангелите на Чарли" заедно с Дрю Баримор и Камерън Диас. Филмът се превръща в хит, а момичетата си печелят световна слава. Кариерата на Луси Лиу тръгва нагоре, започва да получава роли във все повече филми, сред които "Чикаго", "Домино", "Отчуждение".
Статии :

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved