Знаменитости

Бен Кингсли

Британският актьор Бен Кингсли се ражда на 31 декември 1943 г. в Скарбъро, Англия с името Кришна Пандит Банджи. Майка му е актриса и модел, а баща му е лекар, който е роден в Кения. Кингсли пораства в Пендълбъри. Завършва гимназия в Манчестър, а негов съученик е актьорът Робърт Пауъл. След гимназията учи колежа в Пендълтън, където по-късно основава театър. В колежа се увлича по театъра и прави сценичния си дебют на дипломирането си. Получава предложение за музикална кариера, но го отхвърля и се присъединява към Кралския Шекспиров театър. Кингсли се е женил четири пъти и има четири деца.
Стартирайки кариерата си в театъра Бен Кингсли бързо набира популярност и започва да играе в киното. Първата му филмова роля е в "Страхът отваря всички врати". След това играе предимно в телевизионни продукции. За филма "Бъгси" Кингсли получава номинация за "Оскар" в категория най-добър поддържащ актьор, за филма "Секси чудовище" получава същата номинация.

През 2006 г. е има номинация за "Еми" за ролята на кардиолига Хърман Тарноуър в телевизионния филм "Госпожа Харис". Бен Кингсли ни е познат от филми като "Война ООД", "Ти ме уби", "Изобретението на Хюго", "Изход: Богове и царе", "Нощ в музея: Тайната на гробницата".
Гледайте Бен Кингсли в:

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved