Кино


Най-романтичните реплики, изречени на големия екран

Сряда, 10 Май 2017


За да внесем малко романтика в забързано ежедневие подбрахме някои от най-красивите любовни реплики, изричани на големия екран.

Преди "50 първи срещи" не сме си помисляли, че Адам Сандлър може да изиграе толкова романтичен образ, но определено сме бъркали в преценката си, особено когато героят му Хенри се обяснява в любов на героинята на Дрю Баримор – Люси.

"Ти искаш да ме изтриеш от спомените и мислите си, защото смяташ, че по този начин ограничаваш правото ми на истински щастлив живот, но грешиш. Да бъда с теб е единственият начин да бъда истински щастлив. Ти си момичето на мечтите ми, а очевидно аз съм мъжът на твоите мечти."

Съвременните интерпретации вампирите представят в толкова романтична светлина, че почти всяка девойка би дала всичко, за да бъде обект на любовта на един красив вечно млад вампир. За баща на съвременните чаровни кръвопийци спокойно бихме могли да обявим легендарния граф Дракула, който дълбоко в студеното си сърце, крие малко топлина за любимата си Вилхелмина. Ето какви думи изрича графа:

"Бих прекосил океани от време, за да те открия."

Ралф Файнс и Кристин Скот Томас пресъздават по изключителен начин любовта между граф Алмаши и Катрин във филма "Английският пациент". Едни от най-красивите любовни реплики на големия екран са изречени именно тук.

Катрин: Обещай ми, че ще се върнеш при мен!
Алмаши: Обещавам, че ще се върна за теб. Обещавам, че никога няма да те оставя!

"Отнесени от вихъра" - литературна и филмова класика, в която поколения читатели и зрители са влюбени. Влюбени са в своенравната Скарлет и гордия Рет.
Ето една от най-цитираните реплики:

"Трябва да бъдеш целувана по-често. И то от някой, който знае как да те целува."

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved