Кино


Истинската история зад предстоящия филм на Ридли Скот - House of Gucci

Петък, 20 Август 2021


House of Gucci или "Домът на Гучи" е предстоящият филм на Ридли Скот, който всички киномани очакват трепетно. Официалният трейлър на лентата вече излезе, а премиерната дата за кинодебюта на филма е 24 ноември. Ридли Скот и екипът му са заложили на блестящ актьорски състав - Лейди Гага ще изиграе Патриция Реджани, Адам Драйвър ще бъде Маурицио Гучи, Джаред Лето е неузнаваем в ролята на Паоло Гучи. С роли във филма ще видим още Ал Пачино, Салма Хайек, Джереми Айрънс и Джак Хюстън.

Великолепният актьорски състав е подплатен от интригуващата история на фамилия Гучи. Сценарият се основава на канигата на Сара Гей Фордън "Домът на Гучи: Една сензационна история за убийство, полуда, блясък и алчност", като разказва за убийството на Маурицио Гучи, поръчано и организирано от собствената му съпруга - Патриция Реджани.

Докато чакаме филма да излезе на голям екран, нека да надникнем зад истинската история, вдъхновила Ридли Скот.

Патриция Реджани и Маурицио Гучи се запознават на парти през 1970 г. Връзката им бързо се задълбочава и двамата сключват брак през 1973 г. Тогава Патриция става част от знаменитата фамилия Гучи. Семейството на Маурицио не е особено очаровано от избора му за съпруга. Малко след сватбата младоженците се местят в Ню Йорк, а Патриция бива назначена за главен съветник в модния гигант.

Междувременно Маурицио поема еднолично управлението на фирмата, която постепенно започва да губи своите позиции и изпада във финасова криза. Отношенията със съпругата му също не вървят. През 1985 г. той казва на жена си, че заминава на бизнес пътуване във Флореция и скоро ще върне. Това обаче е лъжа. На следващия ден Патриция е уведомена, че съпругът ѝ иска да прекрати брака им. Разводът е финализиран през 1994 г.

На 27 март 1995 г. Маурицио Гучи е смъртоносно прострелян от наемен убиец. По-късно става ясно, че убийството е организирано и поръчано от бившата му съпруга Патриция. Тя е осъдена на 29 години затвор.

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved