Любопитно


Даян Кийтън навърши 75 години

Неделя, 10 Януари 2021


В началото на януари актрисата Даян Кийтън празнува рождения си ден. Музата на Ал Пачино и Уди Алън е родена през 1946 година.

Още като дете мечтата й е била да стане актриса, а нейн идол и вдъхновение е била не кой да е, а Катрин Хепбърн.

След като завършва гимназия, Даян заминава за Манхатън, където учи актьорско майсторство и изкарва парите си, пеейки по клубове. Скоро става част от оригиналния състав на мюзикъла "Коса".

В киното дебютира с "Любовници и други непознати", но става популярна с участието си в гангстерската сага на Франсис Форд Копола "Кръстникът", където си партнира с Ал Пачино. Славата идва с ролята ѝ в "Ани Хол", за който Уди Алън твърди, че пише сценария специално за актрисата. С този филм Кийтън спечелва наградата на филмовата академия на САЩ за Най-добра актриса.

Даян така и не минава под венчилото и никога не се вижда като булкаь а когато е на 55 тя публично заявява, че спира да търси истинската любов и ще вложи енергията си в по-полезни за нея неща. Кийтън има и 20-годишна връзка с прекъсвания с Ал Пачино. Двамата ту се събират, ту се разделят, докато през 1991 година тя не научава, че актьорът е признал бащинство на дете от друга жена. Кийтън има две осиновени деца. Дъщеря Декстър (родена през 1995 г.) и син Дюк (роден през 2000 г.).

Ще запомним Даян Кийтън и с ролите и във филмите Бащата на булката (Father of the Bride) (1991), Клуб "Първа съпруга" (The First Wives Club) (1996) и Невъзможно твой (Something's Gotta Give) (2003).

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved