Любопитно


Звезди, които изненадващо никога не са печелили „Оскар“

Петък, 11 Юни 2021


Има актьори, които още с първата си номинация получават бленуваната статуетка „Оскар“, но има и такива, които макар да са доказали безспорния си талант, някак все не успяват да бъдат наградени.

Ето част от големите артисти без награда „Оскар“ в колекцията си:

Глен Клоуз

Трудно е да започнем този списък с друга зведа. Никой не би оспорил факта, че Глен Клоуз е феноменална актриса. Екранните ѝ превъплъщения се отличават с дълбочина и многопластовост. Тя има рекордните 7 номинации за „Оскар“ и нито една спечелена статуетка. Играта ѝ във филмите „Съпругата“, „Албърт Нобс“, „Фатално привличане“, „Опасни връзки“, „Светът според Гарп“, „Голямото замръзване“ и „Талантът” ѝ извоюва номинации за най-престижната филмова награда. За съжаление Глен все още очаква своята статуетка.

Брадли Купър

През годините Брадли Купър показа многото си лица на екрана. Успешно успява да влиза както в комедийни образи, така и в дълбоко драматични такива. Показа също, че освен талантлив актьор, е също толкова добър режисьор. Уви, всички тези качества така и не му спечелиха „Оскар“. За сметка на това е сред най-харесвани актьори с милиони почитатели.

Уилям Дефо

Уилям Дефо е сред актьорите, които определено заслужават „Оскар“. Учудващо е, че Филмовата академия все още не му е връчила статуетката. Той бе номиниран за ролите си във филмите „Пред портите на вечността“, „Взвод“, „Сянката на вампира“ и „Проектът „Флорида“.

Уил Смит

Уил Смит е истински хамелеон. Той е еднакво добър, както в комедията, така в по-сериозните образи. Два пъти е номиниран за „Оскар“ за изпълненията си във филмите „Преследване на щастието“ и „Али“.

Том Круз

Харизмата и актьорския талант на Том Круз не се подлагат на съмнение. Те му печелят роли както в блокбъстъри, като „Мисията невъзможна“, така и в не толкова комерсиални продукции. Първата си номинация за „Оскар“ Тоз Круз получава в зората на актьорската си кариера за играта си в „Роден на четвърти юли“. Следват още две номинации за филмите „Магнолия“ и „Джери Магуайър“. Статуетката „Оскар“ обаче така и не озовава в ръцете му.

Джони Деп

Цветен, провокативен, интересен – Джони Деп може да изиграе най-щурите роли по такъв начин, че да се потопиш в атмосферата на филма и да повярваш в магията. Най-забележителните му филмови превъплъщения заслужено му донесоха номинации за „Оскар“ - Джак Спароу в „Карибски пирати“, Суини Тод в „Бръснарят демон от Флийт Стрийт“, Джеймс Матю Бари „В търсене на Невърленд“.

Салма Хайек

Обаянието и характерната харизма на Салма Хайек винаги приковават вниманието на зрителите към нейните екранни превъплъщения. Може би най-добрата ѝ роля е във филма „Фрида“, където успява да се слее с образа на противоречивата художничка. За отличната си игра тя е номинирана за „Оскар“, но не печели приза.

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved