Любопитно


Впечатляващи трансформации, на които актьори са се подлагали за роля

Петък, 18 Юни 2021


За да бъдеш наистина добър актьор, трябва да си истински хамелеон. Често на актьорите им се налага да се подлагат на големи трансформации, за да изиграят възможно най-добре ролята си. Има обаче актьорски преобразявания, които надхвърлят и най-смелите ни очаквания. Заслужено тези жертви печелят възхищение както от зрителите, така и от филмовите критици. Събрахме едни от най-впечатляващите трансформации, на които актьори са се подлагали за своя роля.

Крисчън Бейл за „Механикът“

Трудно е да започнем подобна класация с друг актьор. Крисчън Бейл е готов на всичко в името на изкуството. Виждали сме го в какви ли не актьорски превъплъщения – от мускулестия Батман, през слабия до болка Тревър Резник в „Механикът“ до закръгления Дик Чейни във „Вице“. От всичките му екранни преобразявания обаче това в психо трилъра „Механикът“ на режисьора Брад Андерсън е може би най-впечатляващо. За да изиграе възможно най-правдоподобно Тревър Резник в „Механикът“, на Крисчън Бейл му се налага да отслабне драстично. За тази роля актьорът сваля близо 30 кг, а диетата му включвала предимно ябълки и кафе.

Матю Макконъхи за „Клубът на купувачите от Далас“

Матю Макконъхи се преобразява до неузнаваемост, за да влезе в образа на Рон Уудръф във филма на режисьора Жан-Марк Вале „Клубът на купувачите от Далас“. Актьорът отслабва с близо 20 килограма за ролята. Усилието, което полага обаче, му се отплаща. Макконъхи печели своя първи „Оскар“ именно за блестящата си игра в „Клубът на купувачите от Далас“.

Хоакин Финикс за „Жокера“

Хоакин Финикс спечели всички възможни отличия за брилянтното си изпълнение в „Жокера“. За да изиграе толкова добре ролята си, актьорът се подлага на строга диета и отслабва с повече от 20 килограма. Свалените килограми се отразяват доста на психиката на Финикс. Самият той споделя, че когато човек свали толкова килограми за толкова кратко време, той започва да полудява.

Шарлиз Терон за „Чудовище“

Фината Шарлиз Терон се превръща в серийната убийца Айлин Уорнос във филма „Чудовище“ на Пати Дженкинс. Освен че качва килограми, Шарлиз се подлага на много други драстични процедури, за да изгради образа възможно най-правдоподобно. Веждите ѝ биват частично обръснати и изрусени, поставени са ѝ зъбни протези, косата ѝ е филирана, за да се намали обема ѝ. Така една от най-красивите жени в света на киното се прощава със суетата в името на изкуството.

Натали Портман за „V като Вендета“

Натали Портман е друга красива дама, която променя драстично външния си вид за своя роля. Актрисата се разделя с дългата си коса, като обръсва главата си за филма „V като Вендета“.

Ан Хатауей за „Клетниците“

Подобно на Натали Портман и на Ан Хатауей ѝ се налага подстриже късо косата си за ролята на Фантин в мюзикъла „Клетниците“. Тази своеобразна саможертва в комбинация с отличните актьорски и певчески способности на Хатауей ѝ носят награда „Оскар“ за най-добра поддържаща женска роля.

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved