Любопитно


Кейт Уинслет: Две години след снимките на "Титаник" успях да върна естествения цвят на косата си

Петък, 23 Юли 2021


Безспорно една от най-известните блондинки на Холивуд е невероятната Кейт Уинслет. Всеки актьор изиграва ролята на живота си в даден момент, дали за нея това е Роуз в невероятния „Титаник“, актрисата все още не може да определи, но пред списание ELLE тя разкрива подробности зад светлината на прожекторите.

Кейт Уинслет рядко променя русия си цвят на косата, но това ѝ се наложило през 1996 година, когато е снимала филма „Титаник“. Там актрисата влиза в ролята на Роуз – 18-годишно момиче, омъжено за богат мъж, но напълно нещастно от живота си. За щастие, дамата се среща с Джак (Леонардо ди Каприо), който променя изцяло философията ѝ на мислене и я кара да се радва на ежедневието.

И докато Уинслет обожава русите си кичури, за известно време е трябвало да забрави за тях и да се боядиса в червено. Оказва се обаче, че първоначално Роуз не е била описвана като червенокоса, но режисьорът Джеймс Камерън решава да промени това. „Попита ме дали искам да направя нещо екстремно с косата на персонажа си. Искаше да бъде червена, но такова наситено, необикновено червено. Аз бях много въодушевена от идеята“, признава Уинслет пред Elle.

И докато в началото актрисата е била истински развълнувана за промяната, след края на снимките тя започва леко да съжалява. Пред списанието Кейт споделя, че ѝ е отнело почти две години, за да възвърне естествения си цвят. Тя допълва, че къдриците на Роуз са били истинско предизвикателство за нея, защото по-голямата част от снимките са се слували около и във водата.

 
КОНТАКТИ ЗА НАС
Copyright © 2017 moviesplus.bg All rights reserved